top of page

VACKRA LOCATIONS FÖR FOTO I STOCKHOLM

Hoppas du har en grym start på den nya veckan! Och nya månaden!


Det här med att välja plats för fotografering. Hur ska man tänka? När jag väljer platser för fotografering är min första utgångspunkt ljuset. Det går inte att undvika att behöva tänka på nästan oberoende av vilket fotouppdrag det handlar om. Min andra tanke kan vara på syftet med fotograferingen men den första tanken är alltid på ljuset. Det ska dock inte underskattas hur många fotoplatser som finns runtomkring ens närhet, om man bara lyfter blicken.


1. Kristinebergs skatepark

Strax ovanför Hornsbergs Strand finns denna ljusa och cleana skatepark som passar otroligt bra för exempelvis streetfoto.

2. Ekerö - kliv av vid busshållplats Kanton

Drottningholm kan många åka till för att se på vacker natur eller för att fotografera. Om du åker bara en liten bit längre ut mot Ekerö därifrån kommer du till Kanton. Där finns fina ängar och en otrolig träd-allé: åk hit och inspireras av den vackra naturen! Bäst av allt är att det är folktomt.

3. Runtomkring Stadshuset

Här finns otroliga byggnader som är lite äldre och färgglada.

4. Rådhuset och byggnaderna runtomkring

Okej. Kungsholmen överlag bjuder på otroligt många fotoplatser. Rådhuset har dock varit en återkommande favorit för mig. Om man går upp från tunnelbanan mot Kungsklippan finns hus i flertalet olika färger och former.
5. Tuletornen i Sundbyberg

Alldeles i närheten av Sundbybergs kyrka ligger Tuletornen. Otroligt häftiga byggnader som ger god möjlighet för en cool bakgrund till exempelvis streetfoton.Om du gillar sådana här tips ska du kolla in min kategori Inspiration där jag kommer samla fler inlägg framöver. Du kan också följa bloggen HÄR för att inte missa nya inlägg- Då signar du först upp som medlem för att sedan ta del av nyheter här på hemsidan. Eller gilla min sida på Facebook för att ta del av vad jag lägger upp där!
1 012 visningar0 kommentarer

Opmerkingen


bottom of page